Keto Kolač Od Borovnica sa Komadićima Čokolade | Bez Brašna i Glutena, Low Carb

Sastojci

  • 150 grama          Bademovog brašna
  • 50 grama            Kokosovog brašna
  • 50 grama            Eritrola
  • 1/2 kašičice       Praška za pecivo
  • 1/4 kašičice       Soli
  • 2                          Jaja ili “Flax Egg”
  • 30-50 ml             Bademovog mleka
  • 2 kašike              Kokosovog ulja
  • 1 kašičica          Vanilinog ekstrakta
  • 100 grama         Borovnica
  • 50 grama           Crne čokolade

Priprema

  1. Pomešajte bademovo brašno, kokosovo brašno, eritrol, prašak za pecivo i so u jednu posudu.
  2. Pomešajte jaja, bademovo mleko, kokosovo ulje, vanilin ekstrakt u drugu posudu.
  3. Polako pomešajte suve i vlažne sastojke, potom dodajte borovnice i komadiće čokolade.
  4. Prenesite smesu na nauljanu tepsiju i napravite pogaču debljine dva centimetra.
  5. Pecite u rerni 15 min na 180 stepeni ili dok čačkalica ne ostane suva kad ubodete u kolač.
  6. Sačekajte da se kolač ohladi pa ga isecite na četvrtine.

Posluživanje

Kolač poslužite sa svežim borovnicama ili drugim šumskim voćem.

Savet

  1. Umesto eritrola možete koristiti steviju ili druge zaslađivače u odgovarajućoj količini.
  2. Ako koristite smrznute borovnice, potopite ih u toplu vodu a potom prenesite na parče ubrusa da se ocede.
  3. Koristite što tamniju čokoladu (85+% kakaa), po mogućnosti bez šećera.
  4. Ako želite da kolač napravite veganski, zamenite jaja sa “flax egg”. Pomešajte jednu kašiku mlevenog lana i 2.5 kašike vode. Ostavite da odstoji 5 minuta. Za ovaj recept su Vam protrebna dva “flax egg”-a.

Nutritivne vrednosti

  • Kalorija:   1590 kcal
  • Proteina:  45 g
  • Neto UH:  56 g
  • Masti:       120 g

Porcija (1/4):

  • Kalorija:   400 kcal
  • Proteina:  12 g
  • Neto UH:  14 g
  • Masti:       30 g